Yer: Bursa! 13 milyon liralık kaçak tütün operasyonunda 3 tutuklama

Bursa ve İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, toplam 10 ayrı adreste kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Operasyonda, piyasa değeri 13 milyon TL'yi bulan kaçak ürünler bulundu. Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda harekete geçti.

Bursa ve İzmir'de tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı yapıldığı tespit edilen 10 ayrı adres belirlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Geçen salı sabahı, Bursa'da 9, İzmir'de ise 1 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

A.S. (20), F.S. (29), K.S. (19) ve Ş.S.'nin (42) gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilere ait evler, iş yerleri ve araçlarında aramalar yapıldı. Bu aramalarda, yaklaşık 13 milyon TL değerinde kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi.

Bulunan kaçak ürünler arasında 33 milyon 340 bin boş makaron, 537 bin 200 dolu makaron, 18 bin 65 sökülmüş vaziyette TAPDK bandrolü, 11 bin 71 paket gümrük kaçağı sigara, 6 bin 525 paket gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı, 146 gümrük kaçağı elektronik sigara, 26 paket gümrük kaçağı nargile tütünü ve 5 paket gümrük kaçağı pipo tütünü yer alıyordu.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Ş.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli tutuklandı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.