Elis Buse Araç

Elis Buse Araç

2 NİSAN’DA FENERBAHÇE’Yİ NE BEKLİYOR?

TARAFTAR NE İSTİYOR, KONGRE ÜYELERİ NE KARAR ALACAK?

Fenerbahçe, olaylı Trabzonspor karşılaşması sonrası yaşananları görüşmek için olağanüstü genel kurul toplantısı yapma kararı aldı. Toplantıda, Fenerbahçe futbol takımının Süper Lig’den çekilmesi dahil alınacak bütün aksiyonlar değerlendirilecek.

Biliyorsunuz ki; Fenerbahçe Başkanı Sayın Koç’un çok net olarak söylediği gibi Fenerbahçe’nin futbol takımı Süper Lig ve Avrupa kupaları dahil bütün organizasyonlardan çekebilme yetkisini 2 Nisan’da kongre üyeleri alacak!

Peki, taraftar ne istiyor, kongre üyeleri ne karar alacak?

Fenerbahçe camiası, Trabzon’da yaşanan olaylar sonrası uzun zamandır hasret kalınan 3 Temmuz ruhunu yeniden diriltti ve birlik beraberlik anlayışıyla tekrardan kenetlendi.

Taraftarlar, gerek sosyal medya gerekse de televizyon röportajlarında yönetimin yanında olduklarını ve desteklediklerini ifade ediyorlar. Buna ek olarak da adil olmayan düzende olmamak için her türlü fedakarlığı yapabileceklerini dile getiriyorlar.

Kongre üyeleri ise ligden çekme yetkisini yönetime verip, kulübün dış etkenlere karşı elinde bir güç ve koz olması gerektiğine inanıyor. Kongre üyeleri, 2 Nisan tarihinde rekor katılım ile bu yetkiyi Fenerbahçe yönetimine ne olursa olsun vereceklerini deklare ediyorlar.

Fenerbahçe başkanı Sayın Ali Koç, geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte “Önlerinde kötü, daha kötü ve en kötü olmak üzere üç seçeneğin” olduğunu söyledi.

1-) Alt lige inmek
2-) Bir süre futbol faaliyetlerine son vermek.
3-) Yurtdışında bir takım almak.

Ben en kötü seçeneğin “Futbol faaliyetlerine son vermek” olduğunu düşünüyorum.

“Yurt dışında bir takım almak” olayı ise çok realist bir fikir gibi gözükmese de gerek kongre üyeleri gerekse de taraftarlar, bu konuda özellikle sosyal medyada çok ısrarcı tavır sergiliyorlar.

“Alt lige inmek” ise ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilinmez lakin tarihinin en iyi kadrosuyla rekorlar kıran takımın camiası bu kararı almak istiyorsa, net bir tepki gösterip, adeta devrim yapılmak istendiği içindir.

Daha öncede söylediğim gibi bu yetkiyi kongre üyeleri yönetime verecek. Yönetim bunu uygular, uygulamaz orası Başkan Ali Koç’un takdirine kalmış fakat yönetim ve camianın bahsettiği yapıya karşı alınabilecek en büyük “KOZ”un bu olduğunu düşünüyorum.

Peki, TFF neyi bekliyor?

Federasyon’un bugüne kadar adil bir tutum sergileyip karar alamamış olması Türk futbolunun neden bu halde olduğunun göstergesi niteliğinde! Belki de bu kararları almamanın altında bir “siyaset” yatıyor. Bu suskunluklarıyla Fenerbahçe’yi bilinmezliğin içinde olduğu karanlık dehlizlere hapsetmiş oluyorlar. Bunu yapmalarındaki amaçta kendilerine gelecek tepkileri kaldıramamak!

2 Nisan’da neler olacak göreceğiz? Umarım her şey güzel olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elis Buse Araç Arşivi