YUNANİSTAN’IN MAVİ VATAN HAZIMSIZLIĞINI ANLADIK DA…

YUNANİSTAN’IN MAVİ VATAN HAZIMSIZLIĞINI ANLADIK DA…
YUNANİSTAN’IN MAVİ VATAN HAZIMSIZLIĞINI ANLADIK DA…

YUNANİSTAN’IN MAVİ VATAN HAZIMSIZLIĞINI ANLADIK DA…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Yunanistan Başbakanının 7 Aralık 2023’te Atina’da imzaladığı bildirinin mürekkebi kurumadan Yunanistan Yönetimi saldırgan, tahrikkar ve tecavüzkar tavır ve eylemlerini artırarak devam etmeye başladılar.

DENSİZ DENDİAS'IN PROVOKATİF SÖYLEMLERİ

Yunan eski Dışişleri Bakanı, şimdinin Savunma Bakanı Dendias, 10 Aralık 2023’te, eğer Türkiye Yunanistan ile iyi geçinmek istiyorsa öncelikle;

- TBMM’nin Yunanistan’ın Adalar Denizi’nde karasularını 6 milin üzerine çıkması durumuna karşı aldığı 1995 yılındaki kararını iptal etmesi,

- Libya ile imzaladığı Deniz Yetki Alanları Sınırlandırma Anlaşmasından vazgeçmesi,

- MAVİ VATAN DOKTRİNİNİ yok sayması gerektiğini şımarıkça söylemiştir

Dendias, 23 Şubat 2024'te ise To Vima gazetesine verdiği demeçte; "Adalar Denizi’nde 3 milin ötesindeki her şeyin Yunanistan'a ait olduğunu" iddia etti.

16 Nisan 2024'te ise yine Dendias, "Yunanistan'ın çıkarları gerektirdiğinde karasularımızı 12 mile çıkaracağız" demişti..

Tüm bu açıklamalar Yunanistan’ın MAVİ VATAN HARİTASINI ve DOKTRİNİNİ yok sayılmasını sağlamayı en temel devlet politikası olarak belirlediğini birinci ağızdan bizlere gösteriyor.

Dahası Yunanistan, 15-17 Nisan 2024 tarihlerinde Atina'da düzenlenen "Bizim Okyanusumuz-2024" konferansında Adalar ve İyon denizlerinde iki deniz parkı ilan etme niyetini açıkladı.

Egemenliği Antlaşmalarla Yunanistan’a Devredilmemiş Ada, Adacık ve Kayalıkları (EGAAYDAK) da kapsayan bu sözde milli parklardan birisi deniz canlılarını ve doğayı koruma kılıfı altında Adalar Denizi’nde fiili olarak Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilanına giden bir adım olma niteliği taşıyor.

YUNANİSTAN, ADALAR DENİZİ’NE GÖZ DİKTİĞİ “DENİZ PARKI” KONFERANSININ AÇILIŞ KONUŞMASINI BAKIN KİME YAPTIRDI?

​Yunanistan’ın, Adalar Denizi'ni bir "Yunan Gölüne" dönüştürme amaçlı "Deniz Parkı" ilan etme girişiminde bulunduğu konferansın açılış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türkiye’nin resmi bir dini kurumunun başı olan Fener Rum Metropoliti Bartholomeos’a yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'mızın Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin yanı sıra egemenliği de doğrudan hedef alındığı bu konferansa sert bir şekilde tepki gösterdi.

Peki, Türkiye'de büyük bir infial uyandıran bu konferansa Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir dini kurumun yetkilisi kimi temsilen ve hangi amaçla ve de kim tarafından verilen izinle bu konferansa katılmıştır?

Mavi Vatan’da egemenlik haklarımızın ihlal edilmeye çalışıldığı bu konferansta açılış konuşmasını yapan yapan bu PAPAZ hakkında kim soruşturma açacaktır?

Hala merakla beklemedeyiz…

Bu Arada Mavi Vatan ve Gök Vatan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taslak Eğitim Müfredatına Girdi

Bu taslak müfredata göre, Mavi Vatan konusu ve İskitlerden, Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze, TÜRK DENİZCİLİK TARİHİ’nin yanı sıra GÖK VATAN anaokulundan lise sonuncu sınıfa kadar çeşitli derslerde, çeşitli okullarda, öğrencilerin eğitim seviyesine göre müfredata giriyor.

Türk Denizciliğine yön veren başta BÜYÜK ATATÜRK olmak üzere, tüm Türk Büyüklerinin yaptıkları anlatılıyor.

Böylece Türk milleti, Türk gençliği hem denizlerine, hem de göklerimize hem göğsüne sahip çıkacak hem de coğrafyamızı çok daha iyi öğrenecek. Bu konuda daha bilinçli olacak.

Geleceğe çok umutlu bakıyorum. Mavi Vatan, denizlerdeki Misak-ı Millidir. Bu çerçevede zaten öğrencilerimiz bilinçlenecek.

Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Talim Terbiye Kurulu Başkanımıza ve benim de görev aldığım bu konudaki İhtisas Komisyonu Üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.

Elbette müfredattaki diğer konular, diğer ihtisas komisyonlarının konusudur.

Ancak benim de görev aldığım İhtisas Komisyonu gerçekten tarihi bir iş başarmıştır.

Mavi Vatan’ın Müfredata Girmesinden Yunanistan’da rahatsız olmuş ve Yunan medyasında bu haber yankılanmıştır.

Fakat , Yunanistan‘ın yanı sıra, Mavi Vatan’ın, Doğu Akdeniz’in ve Adalar (Ege) Denizi’nin taslak müfredata girmesinden bizim bazı bürokratların da rahatsız olduğuna, MAVİ VATAN ve MAVİ VATAN HARİTASININ müfredattan çıkarılması için amirlerine tavsiyelerde bulunduklarına bir yönelik duyumlar gelmeye başladı.

Umarım doğru değildir…

Eğer öyle ise sözün bittiği yerdeyiz…

Kaynak:Master Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.