CHP ve DİSK Saraçhane'de buluştu!

CHP ve DİSK Saraçhane'de buluştu!
İstanbul'da, CHP ve DİSK, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs ile ilgili açıklamada bulundu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Taksim'de olmak için CHP ve DİSK, Saraçhane'de bir araya geldi.

Sendika üyelerinin yanı sıra, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan da katılımın olduğu korteje CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Özel yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Anayasa tartışması istiyorlar. Ancak mevcut Anayasa'ya uymuyorlar. Bizim gözettiğimiz şey bayramın bayram gibi kutlanmasıdır. Emekçiler, Saraçhane'de bir araya geldiler. Kaba kuvvet olursa bu onların ayıbı olur. Biz gaz sıkılsın istemeyiz. Biz Anayasa kararının tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Saraçhane'deki bu toplanma ve irade çok önemli bir kazanımdır. Taksim özgürleşene kadar bu irade sürece" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu da, "Son 5 yıldır Saraçhane, hak arama noktasına dönüştü. Saraçhane'deki hak arama mücadelelerinin sonu başarıyla sonuçlandı. Bu hak arama mücadelesi sonuca ulaşacak. Bu süreci umarım iyi izlerler. Böyle bir bayramı yok sayan anlayıştan umarım vazgeçerler" diye konuştu.

Kaynak:Master Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.