BAKALIM AVRUPA PKK SINAVINI NASIL VERECEK?

BAKALIM AVRUPA PKK SINAVINI NASIL VERECEK?
BAKALIM AVRUPA PKK SINAVINI NASIL VERECEK?

BAKALIM AVRUPA PKK SINAVINI NASIL VERECEK?


Avrupa’da ardı ardına başlayan PKK eylemlerini Türkiye dikkatle izliyor. Yıllarca “bu ateş bir gün sizi de yakacak” diye uyarılan Avrupa, şimdi asıl belayı başına aldı.
Belçika ve Fransa’da başlayan PKK/KCK eylemleri tüm Avrupa’yı sarmak üzere. Sarması hiç umurumuzda olmaz ama dikkatle takip etmekte fayda var. Yıllarca masum insanlarımızı katleden terör örgütüne ev sahipliği yapan Belçika ve Fransa, ufacık zarar görünce nasıl da ayağa kalkıyor.


İki ülke, umarım PKK’lılara bakışlarını değiştirecektir. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları operasyonlarda 8 PKK/KCK’lı gözaltına alındı. Bu 8 kişiye yöneltilen suçlar, ‘terör eylemleri hazırlamak ya da finanse etmek, bir terör örgütünü finanse etmek için para sızdırmak veya sızdırmaya teşebbüs etmek için komplo kurmak’ olarak açıklandı.
Belçika Polisi’nin, PKK/KCK’nın Belçika merkezli Sterk TV ve Medya Haber TV kanallarının stüdyolarına düzenlediği operasyon ile doküman ve teknik malzemelere el kondu.


Eş zamanlı olarak Fransa’da da PKK/KCK’ya müzahir Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne ve üyelerin evlerine operasyon düzenlendi.


PKK’YA DUR DEDİLER Mİ?


Söz konusu operasyon, örgüte karşı Avrupa ülkelerinin attığı adımların somutlaşması açısından önemliydi. Ancak, bu operasyonla Avrupa, PKK/KCK’ya “dur” demiş mi oldu? Tabi ki ne kadar samimi olduklarını atacakları yeni adımlarla göreceğiz.


PKK/KCK, propaganda faaliyetlerini daha çok Avrupa’da Kürt nüfusunun yoğun olduğu Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçre ve Hollanda gibi ülkeler ile örgütün faaliyetlerinin merkezi olması sebebi ile Belçika’da gerçekleştirmekte. Özellikle Belçika’da Türk kökenli nüfusa yönelik şiddet olaylarının artması, bu olaylarda güvenlik güçlerinin yetersiz kalması, PKK/KCK’ya müzahir basın organlarında manipülatif haberlerin yapılması gibi durumlar Avrupa vatandaşlarının da tepki vermesine neden oldu.


TÜRKLER TEMKİNLİ


PKK/KCK’nın asıl hedefindeki Türkler ise Türk siyasetçilerinin telkinleri ile sakinliklerini hep korudu. Şiddet olaylarından kaçınmaya çalıştı.
Belçika’da yaşanan olaylardan sonra Avrupa makamları PKK/KCK sempatizanları nedeni ile şiddet olaylarının artmasından endişe ediyor.

ÖRGÜTE KATILIM ÇOK AZ

PKK/KCK, güvenlik güçlerimizin operasyonlarıyla Türkiye'de geçmişte olduğu kadar kolay kadro bulamıyor. Kandil’e katılım sadece Suriye ve İran’dan. Her geçen gün gerçek yüzleri daha iyi anlaşılıyor. Avrupa da, Türk milliyetçileri ile Kürtlerin çatışmasını ön plana çıkararak gençlerden kadro temin edebilmek için bir zemin yaratıyor. Kürt gençleri militarize ediyor, olaylara karışan ve adli yaptırım uygulanacak Kürt gençlerinin örgüte sığınabileceği vaadiyle kandırıyor.

Bakalım Avrupa, PKK ile arasına ne kadar mesafe koyacak? Yoksa yine kol kola gezip, teröristelere ev sahipliği yapmaya devam mı edecekler? İzleyelim bakalım.

Kaynak:Master Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.