İmamoğlu'nun mitingine Kur’an ile katılıp protesto etmişti! Valilikten açıklama geldi: Daha önce tutuklanmış

İBB Başkanı İmamoğlu'nun bugünkü mitingine elinde Kuran-ı Kerim ile giden bir kişi "Başkanım bakar mısınız? Elimde Kuran-ı Kerim var. Kuran sizi çarpacak" demişti. Tepki çeken sözlerin ardından İstanbul Valiliği açıklama yaparak, vatandaşın pek çok suçtan soruşturma dosyasının bulunduğunu ve 2022'de bir süre tutuklu bulunduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının ilk etabının açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

KUR’AN-I KERİM’İ GÖSTERDİ

İmamoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaş Kuran-ı Kerim’i kaldırarak İmamoğlu'na tepki gösterdi. Yaşlı kadın İBB başkanına seslenerek "Başkanım bakar mısınız? Elimde Kuran-ı Kerim var. Kuran sizi çarpacak. Yalancı" ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMADI: 2022'DE TUTUKLANMIŞ

Olaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında kadının çok sayıda suçtan soruşturma dosyasının bulunduğu ve bir süre tutuklu kaldığı tespitine yer verildi.

Valilik açıklaması şu şekilde:

“Çekmeköy ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında, (B.K) adlı vatandaşın elindeki Kur’an-ı Kerim’i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde (B.K) adlı şahsın 'Tehdit, hakaret, mala zarar verme, hakkı olmayan yere tecavüz, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali' suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.