Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde 1,5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmeyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum." dedi.

İç siyasette AK Parti ve CHP arasında 8 yıl sonra dikkat çeken bir gelişme dün meydana geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN CHP'Yİ ZİYARET EDECEĞİ AÇIKLANDI

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası AK Parti'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye iade-i ziyarette bulunacağı duyuruldu.

Dün yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN BUNA İHTİYACI VAR: SİYASETİN YUMUŞAMA SÜRECİNİ BAŞLATALIM İSTİYORUM...

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini ziyareti için, "Türkiye'nin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta ben de CHP'ye bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" dedi.

Siyasetin yumuşama sürecini başlatmak istediklerini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Genel Başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"BİR MÜSLÜMAN OLARAK BİZİM SEYİRCİ KALMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ"

"İsrail-Filistin arasındaki gelişmelerin kabul edilebilir bir yanı yok. İsrail 45 bin Filistinliyi acımasızca öldürdü. Bir Müslüman olarak bizim seyirci kalmamız düşünülemez. Atılacak adımlar nelerdir, yaptık. Ülkemizde de maalesef siyasetin acımasız yüzü olan bazı partiler bunu acımasızca kullandı."

"BAŞTA ABD OLMAK ÜZERE, TÜM BATI İSRAİL'E ÇALIŞIYOR"

"Bizim İsrail ile ilişkimizin onların düşündüğünün dışındaymış gibi ifadeler kullandılar. Biz de acele etmeden süreci değerlendirelim istedik. Bu adımı attık. İsrail bizim bu yaklaşımlarımıza, Netanyahu ile ABD'de yaptığım görüşmeyi durup dururken yapmadım. Ama Netanyahu acımasız. Bu acımasızlığını da bu çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı gösterdi. Tüm batı İsrail'e çalışıyor. Başta ABD olmak üzere, İsrail'e çalışıyorlar. İmkanlar seferber edilerek ne yazık ki Filistin'in fakir, yoksul insanları İsrail'in bombaları karşısında ölüme mahkum edildiler. Bunun karşısında daha sabredemezdik, adımlarımızı attık. 9,5 milyar dolarlık ticaret hacmi vardı. Bunu yok farz ederek bu kapıyı kapattık. Bundan sonrası hayırlı olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.