KONUT KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ ‘BUĞRA GÖKÇE‘

KONUT KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ ‘BUĞRA GÖKÇE‘
Buğra Gökce: 2 yılda 972 bin sosyal konut parası küçük bir azınlığa transfer edildi

ŞEHİR PLANCISI DR. BUĞRA GÖKCE, İKİ YILLIK SÜREÇTE 972 BİN SOSYAL MİKTARININ KÜÇÜK BİR AZANLIĞA TRANSFER EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

Şehir plancısı Gökce, Türkiye’de artan pahalılık karşısında gündemden düşmeyen konut ihtiyacı ile ilgili X hesabından paylaşımlarda bulundu. Gökce, “2 yılda 972 bin sosyal konut parası küçük bir azınlığa transfer edildi” dedi.

Gökce, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin iki yıllık maliyetinin 48 milyar dolar olduğunu belirterek, ödenen bu parayla yaklaşık 972 bin sosyal konutun inşa edilebileceğine dikkat çekti.

Gökce’nin X hesabından KKM rakamlarını işaret ederek yaptığı paylaşımın tamamı şu şekilde:

“Uzmanların yaptığı hesaplamaya göre Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin Hazine ve Merkez Bankası’na 2 yıllık maliyeti: 48 milyar dolar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Şubat ayında yayınladığı tebliğe göre meskenlerde, lüks betonarme inşaat için ortalama m2 maliyeti 6 bin 768 TL. Diğer giderlerle birlikte m2 maliyetini 16 bin TL kabul edelim.

Güncel olarak 100 m2 normal bir konutun maliyeti 1 milyon 600 bin lira veya 49 bin 383 dolar.

KKM’ye ödenen parayla tüm Türkiye’de yaklaşık 972 bin sosyal konut üretilebilirdi.

Bu parayla 3 milyon 200 bin vatandaşımız güvenli ve nitelikli konuta kavuşmuş olurdu.

Aynı kaynakla en risklisinden başlayarak tüm Türkiye’de yerinde dönüşüm yapılabilir, kentlerimizin deprem direnci yükselebilir, 3 milyon 200 bin insanımız tabutunda yaşamaktan kurtarılabilirdi.

Kısa vadeli siyasi tercihler sebep, gıda ve barınma krizi sonuçtur. İyi uygulamalar insanımızın hayatını kolaylaştırır, canını kurtarır. Kötü uygulamalar da halkımızı yoksulluğa mahkum eder, ülkemizi felaketlere açık halde bırakır.”

img-6644.jpeg

BUĞRA GÖKÇE’NİN YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU

Yerel seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek İzmir'de aday adayı olan Buğra Gökçe'nin yeni yol haritası belli oldu.

BUĞRA GÖKCE İSTANBUL PLANLAMA AJANSI BAŞKANI OLDU.

Ekrem İmamoğlu'nun tercihiyle İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Resul Emrah Şahan'ın Şişli Belediye Başkanı seçilmesinin ardından boşalan koltuğun yeni sahibi Buğra Gökce oldu. Buğra Gökce geçtiğimiz hafta sonu CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda “Belediyelerin temel hizmetleri ve hizmet önceliklendirme pratikleri” konusunda bir sunum yapmıştı.

img-6643.jpeg

Kaynak:Master Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.