Limonda yasaklı madde tespit edildi!

Limonda yasaklı madde tespit edildi!
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Bulgaristan tarafından geri çevrilen ve yasaklı maddeler içerdiği tespit edilen limonlar sebebiyle üretici ve ihracatçı firmalar hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Türkiye'den Bulgaristan'a gönderilen ve yasaklı maddeler içerdiği gerekçesiyle geri çevrilen limonlarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, bu ürünleri ihraç eden şirketler hakkında detaylı bir soruşturma başlattığını açıkladı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamaya göre, Avrupa Birliği'ne ihraç edilen ve yasaklı maddeler içerdiği belirlenen ürünlerle ilgili haberler üzerine harekete geçildiği ifade edildi. Yapılan açıklamada, "Türk malının imajının ve ülkemizin itibarının korunması amacıyla ihraç ürünlerindeki hata kaynakları titizlikle incelenmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır," denildi.

Resmi kontroller kapsamında, şikayete konu olan limonları üreten ve ihraç eden firmalara yönelik incelemeler başlatıldı. İhracatçılara bir yıl süreyle %100 analiz sıklığı uygulanacak. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği'nde yasaklanan chlorpyrifos-ethyl, propiconazole ve chlorpyrifos-methyl gibi aktif maddelerin kullanımının 2020 ve 2021'de sonlandırıldığını belirtti.

AMAÇ YASAKLI VE TAVSİYE DIŞI KULLANILAN ÜRÜNLERİ ENGELLEMEK

Açıklamada, yasaklı veya tavsiye dışı kullanılan aktif maddeleri içeren bitki koruma ürünlerinin kullanımını engellemek amacıyla kolluk kuvvetleri ile işbirliği yapıldığı ve ilgili tüm tarafların denetlendiği vurgulandı. Ayrıca, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin teşvik edildiği ve desteklendiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.